blootstelling Trolls en Beestenland

Op weg naar Troll en Beestenland waar verscheidene artiesten het Museum voor Fantastische Kunst overrompeld hebben met een gesamelijke tentoonstelling vol vreemde fabeldieren van eigen maaksel. Tijdens de maand mei, elke woensdag, zaterdag en zondag, van 14u tot 17u, zal dit waanzinnig en buitensporig beestenspel amateurs van het genre wellicht verrukken.

De tentoonstelling gaat van start op 1mei in het Centrum voor Fantastische Kunst (Ijskelderstraat, 18 – 1060 – Brussel) en zal die openingsdag, vanaf 11u. tot 17u., het publiek toelaten kennis te maken met de deelnemende artiesten die tegelijk ook wat van hun andere werken daar kunnen meebrengen en voorleggen. Diezelfde dag zal ook een retrospectief ter ere van het voorbije decennia nog eens extra in de kijker staan in Het Fantastisch Kunstmuseum zelf. Twee vliegen in één klap dus!

De afsluitingsavond van het tentoongestelde geheel zal plaatsvinden op donderdag, 16 juni. De festiviteiten gaan van start om 14u. Ze kunnen beginnen met nog een kijkje in Het Fantastisch Museum zelf, om dan, terug in de lokalen van het Centrum voor Fantastische Kunst, in het koffiehuis-gedeelte, opschriften te verkrijgen door aanwezige artiesten, enkele versnaperingen en tal van andere kleine, soms aan het museumbezoek gekoppelde, verrassingen.

Met het tienjarig bestaan van het event zullen er maar liefst 7 prijzen uigereikt worden, zoals, de 'Vlan'-prijs, de 'MAF'-prijs (Musée d'Art Fantastique-Museum voor Fantastische Kunst), de prijs van het Publiek, de prijs van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, de Brussels-Franstalige prijs, de BIFF-prijs en tenslotte nog de 'Prijs Charles Piqué' (Burgemeester van St. Gillis), terwijl een beestig trollbuffet en nog talloze kleine animaties voor een lekker kleurrijke avond zullen zorgen.

Trolls en Beestenland van 1 mei tot 31 mei.

elke woensdag, zaterdag en zondag tussen 14u. en 17u.

Amerikaansestraat, 7 - 1060 - Brussel

Van 1/05/2019