• Pinksterensteam Punk projecten oproepOproep voor projecten 'Trolles & Beestjes 2020'Tijdelijke sluitingInfo Covid-19Steampunk marktPicnic SteampunkThee DuelsSteam-TramArchieven
    Steam-Tram

De Steam-Tram zal zeer waarschijnlijk het hoogte punt zijn van het Internationaal Pinksterensteam Punk Festival in Brussel . De Steam-Tram is het resultaat van de samenwerking tussen het Fantastisch Museum (MAF) en het Tram Museum. De Steam Tram is een antieke voormalige motor die op zondag 4 oktober de bezoekers en stoomkokers zal ontvangen en dit gedurende het Internationaal Pinksterensteam Punk Festival in Brussel en hun een rit aanbieden langs zekere Brusselse straten.

Maar eerst een béétje geschiedenis :

Deze antieke tram met een ongewoon uiterlijk is het resultaat van de assemblage van twee chassis van auto's uit de jaren 30 en met elkaar verbonden door een op maat gemaakt centraal element en met  een nieuwe carrosserie aangekleed. Door deze transformatie in hun eigen werkatelier te verwezenlijken kon de MIVB een kleine reeks van deze eigenaardige trams tegen een lage kostprijs produceren en dit met dezelfde capaciteit als die van een konvooi bestaande uit een motor en een aanhangwagen waarvoor er maar één bestuurder / ontvanger nodig is of zelfs géén als de ontvanger persoonlijk de tickets opgehaald heeft. Deze hybride voertuigen hadden slechts een relatief korte loopbaan.

En nu welk verband met de Steampunk ?

Dank zij de energie die bekend staat als verdampers in een combinatie van het intelligent gebruik van steenkool ontwikkelt In de vorm van een pil door professor D, kan deze nieuwe kracht centrale 40 passagiers vervoeren en dit met een waardig Victoriaanse comfort. U kan deze unieke realisatie in de 4032auto herontdekken.

Plaatst  uurregeling  tarief

Instappen en uitstappen aan de tramhalte Moris In de Morisstraat 1060 Sint Gillis.

De Steam-Tram zal een cirkelvormige rit maken langsheen de Bareel van Sint Gillis waar de reizigers het wel gekend en beroemd café  "la Porteuse D Eau "kunnen bewonderen en dat voor de gelegenheid in een nieuw kleedje zal te zien zijn. Dan gaat de rit verder langs het mooie statische gemeentehuis van Sint Gillis en verder naar Flageyplein en de eeuwenoude vijvers van Elsene. Teneinde deze eerste klas reis zo aangenaam mogelijk te maken zullen de reizigers ontvangen worden door retro-futuristische steam punk girls en hun Victoriaanse bestuurder. Het pakket bevat, naast de reis binnen de Steam-Tram (+ of - 30min), een show, een print van de kunstenaar Laurent Dandoy in een beperkte oplage van 250 exemplaren op A5-formaat, een badge, een ijsthee en een verrassingsloterij. De trekking en de ijsthee zijn verkrijgbaar bij Fantastisch kunst centrum CAF in Sint Gillis (rue de la Glaciere 18) 1060 Sint Gillis dicht bij de tramhalte Moris en waar het festival het hoogte punt zal bereiken.

Eerste vertrek van de Steam-Tram om 14u.

Duur van de rit +-40 min.

Prijs (kinderen en volwassenen): 11 € / passagier

40 reizigers per rit.

Het is verplicht om 30 minuten voor de passage van de stoomtram in het Centre for Fantastic Art (18 rue de la glacière - 1060 - Brussel) te zijn. De uitwisseling van vouchers voor de Steam-Tram toegang polsbandjes vindt plaats in het Centre d'Art Fantastique.

De reservatie is beperkt maar verplicht . Kaartverkoop beschikaar in september.

Anciennes glacières de Bruxelles
    Ijskelderstraat, 18