• Oproep voor projecten / Maskerade in t rood en het zwartBezoek van het Museum + Klein Formaat + Adopteer een TrollTentoonstelling Maskerade in rood en zwartArtiesten beursArchieven
    Moord in Sint Gillis

Moord in Sint Gillis.

De conservator van het museum M.A.F werd in Sint Gillis vermoord. Een afschuwelijke misdaad of een afrekening?

Om 17.42, in het gebouw van de Amerikaanse straat n° 7, in de gemeente van Sint Gillis, is er een moord gepleegd.

Het levenloze lichaam van de Conservator, een van de laatste assistenten van Professor D. werd er gevonden. Om 18.15 stelden de autoriteiten vast dat het om een moord ging.

Maar wie zou deze assistent hebben willen doden? (Deze Conservator was wereldbefaamd)

Was hij op het punt geheimen te onthullen over de verschrikkelijke experimenten en de mutaties die zijn leraar in de jaren 60 had ontwikkeld? Meerdere nabijstaanden van het Museum worden verdacht, of was het een tot levend gekomen mummie, of nog iemand anders?

Met welke wapens? Een kandelaar? Een revolver? Een hamer?

Waar? In de bibliotheek? In de tuin? Of in de werkplaats?

Werd het lichaam verplaatst?

Het decor is ingesteld.

Dat is de laatste animatie van het Fantastische museum tijdens de Paasvakantie.( 14:00 tot 17:00 )

Open ook op Paasmaandag

Ontwikkeling:

Het is door het Fantastisch Kunstmuseum te ontdekken dat u dit enigme zal kunnen oplossen en het is één van de vreemdste en verrassendste plekken in Brussel. Bij uw aankomst zal u een invulformulier met de eerste aanwijzingen verkrijgen. Bij deze zijn er 7 personnages verdacht, 7 wapens werden in 7 verschillende plaatsen terruggevonden en het is door het uitschakelen van de mogelijkheden en na rijp beraad dat u deze drie elementen zal terrugvinden: het sleutelfiguur, het wapen en de plaats van de moord... Alle personnages waren intiem verbonden met de conservator.

De 7 personen die er het meest bij betrokken zouden kunnen zijn, zijn raadselachtige figuren. Eerst is er Sofia, de documentaliste die toegang had tot alle dossiers van de conservator, dan, Laurent, de klusjesman voor wie het Museum geen enkel geheim meeer kent en dan nog Charles, een zekere Burgemeester...

Ze hebben allemaal een alibi en proberen zo goed en zo kwaad mogelijk te bewijzen dat ze niet op de plaats van de misdaad waren

Van 1/04/2017
    tot 17/04/2017